1. Wees op tijd voor je ontmoeting (15’ voor aanvang) Zorg dat je 15min. Voor de aanvang van de ontmoeting aanwezig bent. Zo getuig je van respect voor tegenstrevers en de interclubleiders. Respecteer de dag en het uur dat je krijgt toegewezen.

2. Zorg dat je steeds je VTV-kaart bij je hebt als je interclub speelt Zo kan de interclubleider je identiteit controleren en op je lidkaart staat vermeld waar je aangesloten bent bij een club.

3. Tijdens een interclubmatch mag enkel de coach op de spelersbank raad geven aan de speler Wil je een coach bij jou op de bank hebben? Vul dan op het formulier “ploegensamenstelling” de naam van de coach die op de spelersbank mag komen bijzitten. Advies wordt enkel gegeven als er een rustperiode is. Zijn er problemen? → Roep de wedstrijdleider

4. Je hebt 5 minuten opwarmingstijd Om het strakke schema te volgen, is de opwarmingstijd beperkt tot 5 minuten. Heb je meer tijd nodig, dan moet je inspelen op voorhand op de tennis.

5. Respecteer je tegenstander Behandel je tegenstander zoals je zelf zou willen behandeld worden: sportief én boordevol 'tennisgoesting'.

6. Roep de score duidelijk af en vermijd zo discussies Om dergelijke discussies over de stand te vermijden, kan je het best luid en duidelijk de stand roepen na elk gespeeld punt.

7. Respecteer de interclubleider Een interclubleider is een vrijwilliger die zijn uiterste best doet om al de ontmoetingen in goede banen te leiden. Als je het niet eens bent met de wedstrijdleiding, zeg dit dan op een vriendelijke en positieve manier.

8. Wees sportief voor beide partijen Ouders, familie, vrienden of kennissen, het maakt niet uit: sportieve supporters zijn meer dan welkom. Applaus voor mooie punten van beide spelers maakt de match véél leuker om bij te wonen.

9. Draag jou tennistrui van je club Iedereen krijgt in het begin van het tennisseizoen de kans om een trui te krijgen/kopen. Draag deze trui en wees fier dat je aangesloten bent bij jou club.