Concept

Met KidsTennis heeft VTV een opleidingsconcept ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar. KidsTennis heeft tot doel meer kinderen aan te trekken naar het tennis en hen op een leuke en correcte manier te leren tennissen. Onze club ondersteunt deze filosofie ten volle en is vanaf het eerste moment (eind 2006) vol overtuiging mee in dit project gestapt.

Ondertussen werken we al meerdere jaren met de kleuren van het KidsTennis project. Onze lessen zijn gebaseerd op de officiële KidsTennis cursus van de VTV. We maken gebruik van aangepaste materialen en ballen en nemen bovendien ook deel aan de tornooitjes georganiseerd in het kader van KidsTennis (de zogenaamde Kids Toer- tornooien).

In het Kidstennis concept wordt er een onderscheid gemaakt tussen 5 verschillende vaardigheidsniveau's: de 5 kleuren van het kidstennis.

Kleur Wit Blauw Rood Oranje Groen
Richtleeftijd Vaardige Speler 1ste en 2de kleuterklas 2de en 3de kleuterklas 3de kleuterklas en 1ste leerjaar 2de en 3de leerjaar 4de tem 6de leerjaar
Richtleeftijd Recreatieve Speler 1ste en 2de kleuterklas 3de kleuterklas en 1ste leerjaar 2de en 3de leerjaar 4de en 5de leerjaar 6de leerjaar tem 2de middelbaar

 

Per kleur worden progressief enkele technische en tactische vaardigheden aangeleerd. Op het einde van elke lessenreeks worden dan een aantal testjes georganiseerd die de kinderen toelaten om over te gaan naar een volgende kleur of level. De moeilijkheidsgraad stijgt hierbij per kleur en level, maar er wordt altijd ook veel belang gehecht aan het plezier hebben in tennis.

KidsTennis staat voor een spelgerichte aanpak. Door middel van spelletjes wordt de oefenstof op een leuke manier gebracht, want de tennisles moet zeker ook fun zijn voor de kinderen !

Per kleur gebruiken de gediplomeerde lesgevers aangepaste ballen en een op maat van de kinderen aangepaste terrein-indeling.

POULEFORMULIER